Veterinair unboxen ..... ehm wat?

COLUMN in VetLife

Met verbazing keek ik hoe mijn dochter een filmpje maakte met haar smartphone terwijl ze een doosje uitpakte. Met sierlijke bewegingen toonde ze dat aan de camera. Ze had zelf niet eens goed gekeken naar haar cadeau. Vertwijfeld durfde ik haar de vraag te stellen wat ze eigenlijk deed. Je weet het namelijk niet met pubers, want je kunt als ouder zomaar op het foute moment de foute vraag stellen. En dan ben je je van geen kwaad bewust. Zowaar was er rust en ruimte om mij uit te leggen dat dit nou ‘unboxen’ was. Dan maak je een filmpje van wat je hebt gekregen en dat moet je dan mooi presenteren, waarna je het filmpje uploadt en dan gaat het natuurlijk gegarandeerd ‘viral’! En dan word je beroemd. Heldere uitleg, maar het leek mij wel een zeer korte bocht om te komen bij de wens van iedere puber … ‘beroemd worden’. Ik heb mijn dochter wel eens gevraagd naar welke school ze dan zou gaan, dat ik nog niet eerder van de ‘School van Beroemdheid’ had gehoord.

Het idee achter veterinair unboxen

Maar er zit natuurlijk wel wat in. Niet in dat stukje beroemd worden, hoor. Maar in het delen van iets wat je krijgt, ziet of hoort. Je kunt je namelijk verbazen over iets en dat willen delen met gelijkgestemden. En zo is het idee geboren: ‘veterinair unboxen‘. En dat unboxen is nog steeds hip en trending, heb ik me laten vertellen. 

Let’s unbox Bouvien Brocks

Laat ik beginnen met het ‘unboxen’ van mijzelf, Bouvien Brocks. In ons vakgebied is het belangrijk om de bron van de informatie te kennen om te kunnen toetsen of het relevant is. Ik ben dierenarts-specialist Chirurgie van Gezelschapsdieren en dus moeder van twee dochters. In 2001 afgestudeerd als dierenarts en in 2009 specialist in de chirurgie geworden. Sinds 2017 heb ik samen met specialist interne geneeskunde Jenny Buijtels het nascholingsbedrijf Vetami opgericht, om onze kennis en kunde met afgestudeerde dierenartsen en paraveterinairen te delen. En binnen Vetami kunnen we ook andere vakgebieden en geweldige docenten de ruimte geven om professionals in ons mooie vak op te leiden. Sinds 2021 ben ik gestart met de kleinste specialistkliniek van Nederland, genaamd (hoe kan het anders) Specialist Bouvien. Met twee kanjers van paravets maken we een warm bad voor onze diereigenaar-gasten en werken we samen met fijne collega’s door het land. 

Waarom dan veterinair unboxen?

En wat is dan de reden dat ik via Vetlife het unboxen ben gestart? In de dagelijkse praktijk kom ik veel tegen in mijn vak, waar ik mij over verwonder. En dat zou ik graag delen met mijn vakgenoten. Allemaal zijn we dagelijks bezig met dieren, mensen, materialen en de ons beschikbare kennis. Er is zoveel dat je bang bent om iets te missen, FOMO to-the-max. In deze maandelijkse bijdrage besteed ik aandacht aan verschillende onderwerpen, zoals dingen die in ontwikkeling zijn en misschien in de toekomst toegepast gaan worden. Maar ook bijzondere ziektes of een handig trucje bij bekende ziektes of ingrepen. En zoals dat gaat met unboxen, de selectie van de getoonde materialen en gedeelde kennis komt van mij persoonlijk. Echter, er is altijd ruimte voor ideeën van de ander. Dus heb je een idee, mail het naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Dan duik ik erin. 

Laten we ons samen verwonderen over ons mooie vak!

Specialist Bouvien zoekt

13 juli, 2024
Casemanager-paraveterinair De casemanager zal werkzaam zijn voor de specialistkliniek…

Veeartsenij Festival

30 apr, 2022
Ter Leering ende Vermaeck gecombineerd in de sferen van weleer. Op zaterdag 10 september…