Specialist Bouvien

Deze kleinschalige, charmante kliniek herbergt kennis op het gebied van de diergeneeskundige chirurgie. Specialist Bouvien Brocks is Europese dierenarts-specialist in de chirurgie (diplomate van het ECVS en EBVS). Een specialist is een dierenarts, die na de zes-jarige opleiding tot dierenarts (gelijkend aan de huisarts) nog 4 jaar doorstudeert in een bepaald vakgebied, zoals Bouvien dat heeft gedaan in de chirurgie (zoals de specialist in het ziekenhuis). Hierdoor leer je veel over alle chirurgische vakken (van algemene chirurgie tot neurochirurgie), en verlies je ook kennis over de algemene diergeneeskunde zoals ontwormen en maagdarmproblemen. 
Na haar opleiding tot specialist heeft Bouvien gedurende een tiental jaren gewerkt als opleider en als specialist chirurgie aan de Universiteitskliniek voor Gezelschapsdieren in Utrecht. Daar heeft zij bijgedragen aan de opleiding van dierenartsen en van dierenarts-specialisten, maar ook vele dieren en hun baasjes mogen helpen. 
 
De chirurgie bij Specialist Bouvien bestrijkt onder andere de volgende vakgebieden:
 
  • Urologie
  • Keel-Neus-Oorchirurgie
  • Wondbehandeling
  • Buik- en Borstkaschirurgie
  • Orthopedische chirurgie 
Er is tegenwoordig veel mogelijk in de diergeneeskunde. Om hieruit een keuze te maken is vakbewame begeleiding essentieel. Als een behandeling medisch gezien haalbaar is wil dat nog niet zeggen dat het financieel of emotioneel haalbaar is. Wij helpen u graag met ons fijne team om u en uw dier door het ziekteproces te begeleiden.
 
Sinds 2017 zet zij haar kennis ook om in lessen bij Vetami, nu buiten de academische muren. Het opleidingscentrum Vetami is opgericht door Bouvien Brocks samen met specialist interne geneeskunde Jenny Buijtels (www.detweedelijn.nl) en gelegen op het Joghmanshof, vlak naast de kliniek van Specialist Bouvien. Het doel van Jenny en Bouvien is om via Vetami de beschikbare diergeneeskundige kennis voor iedereen toegankelijk te maken: zowel voor de diereigenaar, de paraveterinair als de dierenarts. Vetami biedt de kennis met enthousiaste docenten van verschillende vakgebieden aan voor dierenartsen en paraveterinairen. Dit kan bestaan uit kleinschalige theoretische nascholing in combinatie met practica, digitale consulten voor de individuele patiënt, lezingen voor maximaal 200 cursisten over één specifiek aandachtsgebied en veterinaire consultancy in de praktijk.  Naast deze meer dan 20 andere docenten is Bouvien ook docent bij dit opleidingscentrum.
 
Sinds 2018 levert Bouvien ook een bijdrage aan de opleiding van chirurgen binnen Europa voor het Europese College of Veterinary Surgeons. Binnen dit comité vervult zij de rol van Voorzitter in 2022 om met een klein team van actieve chirurgen meer dan 200 jonge europese chirurgen in opleiding op papier toe te zien dat ze een kwalitatieve opleiding krijgen binnen de kliniek waar zij werken. Op die manier kan zij haar steentje bijdragen aan de voortgang van het vak.